Försörjningsplanerare till Stora Enso Bioenergi, Försörjningsområde Nord


Vi söker nu en Försörjningsplanerare till Stora Enso Bioenergi AB med start omgående. Arbetsort är företrädesvis Karlstad, men möjlighet finns till andra stationeringsorter. 
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. När du jobbar hos oss bidrar du till en förnybar framtid och ett hållbart klimat. Vi tror att allt som tillverkas av plast idag kan tillverkas av träd imorgon. Här blir du en viktig del i att motverka global uppvärmning – ett aktivt skogsbruk är en viktig komponent i Sveriges strävan att motverka växthuseffekten.

Vad vi erbjuder

Med våra värderingar ”Lead” och ”Do What’s Right” strävar vi efter att vara ett gott exempel i alla aspekter av vår verksamhet såväl som hållbarhet. Vi vågar ta initiativet och ställer oss ständigt frågan vad mer vi kan göra, vad kan vi göra bättre. Detta är ett utmärkt tillfälle för dig att vara en del av resan som Stora Enso är på – att omvandlas från ett traditionellt skogsindustriföretag till ett förnybart materialtillväxtföretag – en industri med stor potential som drivs av globala megatrender. 
Som Försörjningsplanerare på Stora Enso Bioenergi arbetar du framförallt med att planera, leda och samordna flöden, ta emot kundbeställningar och stämma av mot kundavtal, beställa och säkerställa leveranser mot leveransplaner och avrop, planera och beställa terminalflisning, planera behov för förädling leverans och lagring. Vidare arbetar du med strategisk flödesplanering, förbereda för och vara delaktig i upphandling och kontraktering av tjänster, inköp från externa råvaruleveranser, leverantörsrevision och kvalitetssäkring, delta i projekt samt vara aktiv möte och sammankomster.
Försörjningsplanerartjänsterna har två olika inriktningar, strategisk/taktisk respektive taktisk/operativ. Vi söker nu en Försörjningsplanerare med inriktningen strategisk/taktisk inriktning. 

Som Försörjningsplanerare med strategisk/taktisk inriktning är dina ansvarsområden följande:

•  Sales & Operations planning ansvar försörjningsområde Nord
•  Optimera flöden
•  Optimera logistik för biprodukter
•  Interna industrier
•  Externa leverantörer B2B: inköp, affärsutveckling
•  Lagerstrategi, Terminaler
•  Hantera avvikelser

Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att lyckas i rollen som Försörjningsplanerare ser vi att du har en relevant akademisk utbildning och/eller dokumenterad lång erfarenhet av flödesplanering. Vidare värderar vi erfarenhet av logistikoptimering, transport- och produktionsledning, erfarenhet av inköp och/eller försäljning, samt goda datorkunskaper. Du behöver ha ett stort intresse för kundrelationer och förstå kundernas behov, kunna effektivisera och utveckla verksamheten samt se helheten, kunna prioritera och fatta rätt beslut. Vi ser även gärna att du är resultatorienterad, strukturerad, har god analytisk förmåga och goda ledaregenskaper.
Tjänsten kräver att du har körkort B och tillgång till bil. Du kommunicerar flytande på svenska och engelska.

Ansökan och kontaktperson

Rekryterande chef Dan Johansson tar emot din ansökan och svarar gärna på dina frågor, dan.e.johansson@storaenso.com, +46 73-824 23 23. Skicka in din ansökan senast 13 juni, bifoga CV och personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför du skulle passa i rollen som Försörjningsplanerare. Potentiella kandidater drogtestas före anställningen.
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmana vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund.
Den nya skogsdivisionen, som startade sin verksamhet i början av 2020, inkluderar alla Stora Ensos skogstillgångar i Sverige samt 41 % av Tornator som har merparten av sina skogstillgångar i Finland. Divisionen inkluderar även virkesförsörjningen i Finland, Sverige, Ryssland och Baltikum. Våra fokusområden är hållbart skogsbruk, konkurrenskraftig virkesförsörjning till Stora Ensos bruk och sågverk samt innovation. För en stor aktör inom bioekonomin som Stora Enso är tillgången till virke avgörande. Idag är Stora Enso en av världens största privata skogsägare.

Meet the people at Stora Enso in

Instagram @storaensoskog
Facebook www.facebook.com/storaenso/ 
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers