Ta ditt skogsägande till nästa nivå

För dig som är en erfaren och rutinerad skogsägare finns det alltid fler och nya sätt att utveckla ditt skogsägande ytterligare. Det kan handla om rent produktionshöjande insatser i skogen, som till exempel gödsling eller vägbyggnation, eller ekonomiska aspekter som att till exempel göra en avancerad kassaflödesanalys eller se över sin beskattningssituation.

Film: Avancerad skogsskötselkunskap

Maximera vinstmöjligheterna och få ut ännu mer av ditt skogsägande. Lär dig mer om till exempel: certifiering, gödsling, omloppstider och förädlade plantor. Se filmen här!    
Avancerad Skogssköttsel - Stora Enso Skog

Planering är en framgångsfaktor

Självklart är det roligt att göra mycket själv i sin skog. Men innan man ger sig ut i skogen med röjsågen brukar det vara en god idé att först se till att ha tagit ett ordentligt grepp om planeringen av såväl skötsel som ekonomi. Att välja rätt tillfälle för att vara ute och arbeta i skogen, och att lägga tillräckligt med tid vid skrivbordet, är långt mycket lönsammare än att nödvändigtvis utföra alla praktiska skötselinsatser själv.
Läs mer om planeringsarbete här:
 
» Omloppstider  » Köpa skog
» Markpåverkan

Stora Enso har både musklerna och fingertoppskänslan

Stora Enso har lång och gedigen erfarenhet av avancerat skogsbruk. Vi planterar drygt 20 000 hektar och röjer och gallrar mer än 100 000 hektar om året. Vi sköter om skogsfastigheter av varierande storlek. Allt ifrån små privatägda skogar på bara ett par hektar, till vårt största skötseluppdrag åt Bergvik Skog, som omfattar 1,4 miljoner hektar skog. All skogsskötsel som vi bedriver utgår från våra befintliga arbetsmetoder och modeller, som vi grundar på all den kunskap och all den erfarenhet som vi samlat på oss genom åren. Samtidigt är vi noga med att alltid anpassa vårt arbete utefter varje enskild skogsägares situation och unika behov.
Läs mer om avancerad skogsskötsel här:
                       
» Certifiering » Lövskogsskötsel
» Bioenergi » Dikning
 

Förvaltningsavtal

Nyhet: Förvaltningsavtal

Nu lanserar vi marknadens mest moderna förvaltningsavtal – Företräda & Tillsyn. Det är en helt ny tjänst för att du ska kunna sköta din skog samtidigt som arbete och familj får den tid du vill. Du behöver inte ens vara nära din skog!
Läs mer här! 

Så mycket kostar en skogsbruksplan!

Här till vänster kan du på ett ungefär räkna ut vad en skogsbruksplan skulle kosta för din fastighet. 

Gör så här:

Fyll i din fastighetsbeteckning, totala areal, inte bara skogsareal samt antalet skiften.
   
Klicka på beräkna. Vill du därefter ändra någon parameter är det bara att klicka på ”Ny beräkning”
   
Vill du därefter bli kontaktad av en virkesköpare så fyller du enkelt i dina kontaktuppgifter.

Skriv in din fastighetsbeteckning

Areal i hektar
Antal Skiften
Priserna är väldigt grova och varierar utifrån lokala förutsättningar. Använd uppgiften som en fingervisning om vad det kostar att producera en plan.

Ungefärligt pris för din skogsbruksplan:

Vill du bli kontaktad av en av våra virkesköpare för en detaljerad offert? Fyll i dina uppgifter.
Jag accepterar villkoren

Tack!

Vi har fått dina kontaktuppgifter och någon av våra virkesköpare kommer att kontakta dig med en offert.

Kom igång direkt

Med Stora Enso som din skogsbrukspartner kan du vara säker på att få bästa tillgängliga hjälp med att ta ditt skogsägande och din skogsvård till nästa nivå. Välkommen att kontakta någon av våra virkesköpare för att få mer informationom om hur du gör för att komma igång.
Du hittar din lokala virkesköpare här!