Skogsbruksplan – din handlingsplan

Eftersom utvecklingen av din skog hänger mycket på tajming, och eftersom en misskött skog relativt snabbt tappar i värde jämfört med en välskött, så är det bra att skaffa sig en handlingsplan för den närmaste tiden. En skogsbruksplan är precis det. Det är en sammanställning av din skogsfastighet, som ger dig en översikt av vilka åtgärder som behöver utföras över tid, och vilken ordning de behöver utföras. Oavsett storleken på din fastighet. En rätt använd skogsbruksplan betalar sig själv många gånger om, och är därför att betrakta som en mycket god investering.
Vy över sjö och skog - Stora Enso Skog

Skogsbruksplan Stora Enso Skog

Alltid uppdaterad

En skogsbruksplan gäller normalt för en tioårsperiod, men eftersom det hela tiden händer saker i din skog bör du se till att planen uppdateras fortlöpande. Som leverantör till Stora Enso uppdateras planen årligen med utförda åtgärder och skrivs fram med tillväxt och åldrar. Dessutom uppdateras de kontinuerligt med de senaste flygfotona över din fastighet.
Planering i skogen

Grunden för lönsamt skogsbruk

Skogsbruksplanen ger dig underlag för att fatta rätt beslut i rätt tid, underlag för ekonomisk planering, volymer, arealer, tillväxt, åldrar och åtgärdsklasser, kartmaterial, certifieringsunderlag m.m. En skogsbruksplan är helt enkelt grunden till ett framgångsrikt skogsägande. Den ger dig ett helhetsgrepp på ditt skogsinnehav och bäddar för att du ska nå målsättningen med en vacker och lönsam pelarsal av timmerskog.

Virkesköparen tipsar!

Som leverantör får du hjälp av mig med uppdatering av din plan varje år. Genom uppdateringen kommer du upptäcka att skogen har mer att ge än du kanske först trodde.
Erik Olsson,
Virkesköpare
 

Så mycket kostar en skogsbruksplan!

Här till höger kan du på ett ungefär räkna ut vad en skogsbruksplan skulle kosta för din fastighet. 

Gör så här:

Fyll i din fastighetsbeteckning, totala areal, inte bara skogsareal samt antalet skiften.
   
Klicka på beräkna. Vill du därefter ändra någon parameter är det bara att klicka på ”Ny beräkning”
   
Vill du därefter bli kontaktad av en virkesköpare så fyller du enkelt i dina kontaktuppgifter.

Skriv in din fastighetsbeteckning

Areal i hektar
Antal Skiften
Priserna är väldigt grova och varierar utifrån lokala förutsättningar. Använd uppgiften som en fingervisning om vad det kostar att producera en plan.

Ungefärligt pris för din skogsbruksplan:

Vill du bli kontaktad av en av våra virkesköpare för en detaljerad offert? Fyll i dina uppgifter.
Jag accepterar villkoren

Tack!

Vi har fått dina kontaktuppgifter och någon av våra virkesköpare kommer att kontakta dig med en offert.