logo

Så blir du chef i din skog!
Seminarieserie i 7 delar.

Senaste avsnittet

Se fler avsnitt

Få experternas bästa tips

Varmt välkommen till en seminarieserie för dig som vill bli bättre på att sköta ditt skogsföretag. I sju avsnitt går vi igenom de viktigaste tipsen kring skötsel, ekonomi och hållbarhet, så du kan bli en bättre chef över din skog.


Aktuella avsnitt

SKOGSBRUKSPLANEN

Bli chef i din skog!

Har du tänkt på att du förmodligen äger ett företag i miljonklassen - din egen skog? Om du hade varit vd, eller chef, i detta miljonföretag, hur hade du då gått till väga?

DET GÅR UNDAN I SKOGEN.

Rätt åtgärder i rätt tid!

I det här programmet kommer vi prata om hur viktigt det är att göra rätt åtgärder i skogen i rätt tid, vad som kan hända om man väntar för länge och vad man kan vinna med bra planering.

SKÖRDA NÄR SKOGEN ÄR MOGEN.

Då ska du avverka!

I det här programmet kommer vi prata om en stor fråga. När är det egentligen dags att avverka skogen och vad händer om man inte gör det i rätt tid. Ett av de största besluten som chef över företaget ”Min skog”?

SKOGEN SOM RÅVARA I NYA FORMER.

Hållbar utveckling!

Skogen används idag på helt nya sätt och i nya material och produkter som bidrar till en mer hållbar värld. Det och mycket mer kommer vi prata om i det här avsnittet av Bli Chef i din egen skog!

SKATTESITUATIONEN.

Ta hem vinsten från din skog

Som chef i företaget Min Skog behöver du hantera intäkterna från skogen klokt. Det kan bland annat handla om att jämna ut skatteffekten från större avverkningar och planera för ett stabilt kassaflöde över tid.

EXPANDERA INNEHAVET

Köp mer skog

Ett sätt att återinvestera avkastning från fastigheten och få ännu mer ut av sin skog är att köpa mer skog. Det och mycket mer kommer vi prata om i det här avsnittet av Bli Chef i din egen skog!

HÖJ VÄRDET OCH LÖNSAMHETEN

De 6 bästa tipsen

I det sista avsnittet sammanfattar vi vårens alla seminarier och ger dig de absolut bästa tipsen för att höja värdet och lönsamheten i din skog!

Starta skolan - skogens ABC. Bänka dig redan idag och börja växa med din skog

Gå vår smarta skola för dig som vill bli chef i din skog!

I vår skogsskola på nätet får du mängder av bra tips och goda råd om allt som rör din skog. Vi tar upp ämnen som vad du bör tänka på när det gäller vinst, skatt och ränta, och hur du ökar värdet på din skog genom smarta investeringar.

Gå skogsskolan här   ➔