Ny seminarieserie:
Så blir du chef i din skog!

Senaste avsnittet

Se fler avsnitt

Få experternas bästa tips

Varmt välkommen till en helt ny seminarieserie för dig som vill bli bättre på att sköta ditt skogsföretag. I sju avsnitt går vi igenom de viktigaste tipsen kring skötsel, ekonomi och hållbarhet, så du kan bli en bättre chef över din skog.


Magdalena Forsberg
Programledare och skogsägare

Aktuella avsnitt

SKÖRDA NÄR SKOGEN ÄR MOGEN.

Då ska du avverka!

I det här programmet kommer vi prata om en stor fråga. När är det egentligen dags att avverka skogen och vad händer om man inte gör det i rätt tid. Ett av de största besluten som chef över företaget ”Min skog”?

DET GÅR UNDAN I SKOGEN.

Rätt åtgärder i rätt tid!

I det här programmet kommer vi prata om hur viktigt det är att göra rätt åtgärder i skogen i rätt tid, vad som kan hända om man väntar för länge och vad man kan vinna med bra planering.

SKOGSBRUKSPLANEN

Bli chef i din skog!

Har du tänkt på att du förmodligen äger ett företag i miljonklassen - din egen skog? Om du hade varit vd, eller chef, i detta miljonföretag, hur hade du då gått till väga?

Släpps inom kort

 • SKOGEN SOM RÅVARA I NYA FORMER

  Hållbar Utveckling

  Skogen används idag på helt nya sätt och i nya material och produkter som bidrar till en mer hållbar värld. Det och mycket mer kommer vi prata om i det här avsnittet av Bli Chef i din egen skog!

  Släpps 18 maj kl 08:00

 • SKATTESITUATIONEN

  Ta hem din vinst

  Som chef i företaget Min Skog är det viktigt att hantera intäkterna från skogen på ett så bra sätt som möjligt. Det handlar om att ta hem vinsten i rätt tid!

  Släpps 25 maj kl 08:00

 • EXPANDERA INNEHAVET

  Köp mer skog

  Ett sätt att återinvestera vinsterna vid en föryngring och få ännu mer ut av sin skog är att köpa mer skog. Det och mycket mer kommer vi prata om i det här avsnittet av Bli Chef i din egen skog!

  Släpps 1 juni kl 08:00

 • HÖJ VÄRDET OCH LÖNSAMHETEN

  De 6 bästa tipsen

  Avslutningsvis går vi igenom de 6 viktigaste tipsen när du blir chef i din skog tillsammans med råd och erfarenheter hur du skapar en lönsam, hållbar och välmående skog.

  Släpps 8 juni kl 08:00

Starta skolan - skogens ABC. Bänka dig redan idag och börja växa med din skog

Gå vår smarta skola för dig som vill bli chef i din skog!

I vår skogsskola på nätet får du mängder av bra tips och goda råd om allt som rör din skog. Vi tar upp ämnen som vad du bör tänka på när det gäller vinst, skatt och ränta, och hur du ökar värdet på din skog genom smarta investeringar.

Gå skogsskolan här   ➔