Navigera i din skog med appens hjälp

Med appen i din telefon eller surfplatta blir det enkelt och roligt att navigera i din skog. Via vår skogsbruksplan-app har du närmare än någonsin till din skog. I appen får du all information om beståndet du står i och vilken åtgärd som föreslås där nästa gång. Du kan mäta avstånd, markera platser och använda GPS-spårning så du vet var du gått i skogen. 

Så här gör du för att använda din skogsbruksplan i appen:

1. Ladda ned programvaran

Appen är utvecklad för de vanligaste mobila operativsystemen iOS och Android. Ladda ned appen från App Store eller Google Play.

2. Skapa konto/logga in

Med appen igång klickar du på menyn och sedan Mina fastigheter. Du får nu möjlighet att logga in med samma uppgifter som på Min Skog. Har du inget konto kan du välja att skapa ett här.

3. Skapa och ladda ned plan

Först skapar du en mobilversion av planen för att sedan kunna ladda ned den. Klicka på Skapa plan. Det tar några minuter, beroende på storlek på planen och uppkoppling, innan du sedan klickar på Ladda ned plan.

4. Välj karta och lager

Klicka på Mina fastigheter och välj sedan din fastighet. I nedre högra hörnet kan du välja vilka kartalager du vill se, såsom angelägenhetsgrad eller målsättningar.

5. Avdelningsinformation och spårning

Markera ett bestånd genom att klicka på det. Klicka igen för att se information om beståndet.  Under menyn Mäta, skapa spår kan du slå på en smart funktion som följer dig i skogen, så du efterhand kan markera viktiga platser.

6. Flytta sparade spår och platser

Har du sparade spår och platser i den tidigare versionen av skogsbruksplan-appen? Här hittar du en instruktion för hur du flyttar med dem till Skogsbruksplan 2.0