Vikarierande Planeringsledare Filipstad


Nu söker vi en vikarierande Planeringsledare till Stora Enso Skog med start september 2021. Vikariatet kommer fortgå i ca 12 månader, med stationering i Filipstad. 

Arbetsuppgifter

Som planeringsledare kommer du att ansvara för den skogliga planeringen inom ditt område. Du arbetsleder underställd personal och/eller upphandlade entreprenörer och ansvarar för genomförande och uppföljning av dessa och verkar för en hög produktivitet och kvalitativ planeringsprocess. Tillsammans med Områdeschefen och det drivningsteam du tillhör bidrar du i budgetarbete, resursdimensionering och anställning/upphandling av planeringsresurser
Exempel på arbetsuppgifter:
• Arbeta med traktbankens nivå och sammansättning inom verksamhetsområdet för en flödeseffektiv drivningsprocess, i nära samarbete med ditt drivningsteam. 
• Göra redigeringar, utsök, analyser och sammanställningar i våra IT-system. 
• Bidra i strategisk planering för området och vara delaktig i urval av de olika källorna. 
• Arbetsleda de personer/entreprenörer som arbetar operativt med skoglig planering inom verksamhetsområdet. 
• Arbeta med naturvårdavsättningarnas omfattning i planeringsarbetet och arbeta aktivt med att målen för kvalitet, kultur- och miljövård uppnås. 
• Delta i arbete med att utveckla arbetet inom funktionen och verka för snabb implementering av ny teknik och instruktioner för skoglig planering. 
• Ansvara för samråd och myndighetskontakter (exv. SKS, Länsstyrelsen) 
• Främja ett högt säkerhetstänkande inom drivningsprocessen 
• Delta och vara aktiv i funktionsvisa och funktionsöverskridande möten och projekt. 
• Du delar med dig av erfarenheter och främjar transparens i ditt arbete

Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att lyckas i rollen som vikarierande Planeringsledare ser vi att du har en skoglig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens. Erfarenhet av arbetsledning och planering är meriterande. Vi ser också att du är resultatfokuserad, strukturerad och metodisk, har ett flexibelt arbetssätt och god samarbets- och kommunikationsförmåga. 
Ett krav är också att du har B-körkort och tillgång till egen bil, då denna position kräver vissa resor.

Ansökan och kontaktperson

Skicka in din ansökan senast 27 juni till HR-Specialist Anna Nilsson, bifoga CV och personligt brev. Rekryterande chef Johan Lindström svarar gärna på dina frågor. 
Anna Nilsson, vik. HR-Specialist
076-2145675
anna.x.nilsson@storaenso.com
Johan Lindström, vik. Områdeschef 
076-2145675
johan.x.lindstrom@storaenso.com