Vikarierande Försörjningsledare till Stora Enso Bioenergi


Nu söker vi en Vikarierande Försörjningsledare till Stora Enso Bioenergi med start september 2021. Vikariatet kommer att fortgå i ca 14 månader. Föredragen arbetsort är Mariestad eller Askersund, men möjligheten finns att arbeta på annan ort och delvis/viss del på distans. 
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. När du jobbar hos oss bidrar du till en förnybar framtid och ett hållbart klimat. Vi tror att allt som tillverkas av plast idag kan tillverkas av träd imorgon. Här blir du en viktig del i att motverka global uppvärmning – ett aktivt skogsbruk är en viktig komponent i Sveriges strävan att motverka växthuseffekten. 

Arbetsuppgifter

Våra värderingar ”Ta ledningen” och ”Gör det rätta” vägleder oss i allt vi gör. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket innebär att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag. Vi hoppas att du tillsammans med oss vill arbeta för en fossilfri värld. 
Som Försörjningsledare är dina ansvarsområden följande: 
 • Med hjälp av IT-systemen effektivt detaljplanera och genomföra produktionsverksamheten
 • Leda och samordna produktionsverksamheten med olika tjänsteleverantörer
 • Säkerställa leveransprecision och kvalitet på produkt
 • Genomföra inköp av lokala volymer bränsle
 • Leverantörsrevision och kvalitetssäkring av leverantörer
 • Problemlösning, reklamations- och avvikelsehantering
 • Bidra i strategisk planering inom hela försörjningsområdet
 • Förbereda för och vara delaktig i val och upphandling av tjänster och genomföra urval av lokala leverantörer
 • Förbereda och vara delaktig i val och försäljning till kund
 • Avropsansvar mot kund
 • Delta och vara aktiv i möten och sammankomster
 • Delta i projekt 

Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att lyckas i denna roll behöver du ha en relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens samt goda datorkunskaper. Du behöver ha ett stort intresse för kundkontakt och att utveckla relationer, goda ledaregenskaper och analytisk förmåga. Du är resultatorienterad och strukturerad. Vidare värderar vi din erfarenhet av inköp och/eller försäljning samt produktionsledning. 
Ett krav är också att du har B-körkort och tillgång till egen bil, då denna position kräver vissa resor.

Ansökan och kontaktperson

Skicka din ansökan till HR-Specialist Anna Nilsson, anna.x.nilsson@storaenso.com, senast 6 juni. Bifoga CV och personligt brev. Rekryterande chef Mikael Bergman svarar gärna på dina frågor, mikael.bergman@storaenso.com, +46 70-526 54 24. Potentiella kandidater drogtestas före anställningen. 
Vi tror att mångfald stärker vår konkurrenskraft och bidrar till bättre beslutsfattande. Olika arbetsgrupper hjälper oss att utforska olika perspektiv och utmana vårt sätt att tänka. Vi arbetar aktivt för att öka mångfalden på arbetsplatsen och välkomnar sökande med olika bakgrund.
Den nya skogsdivisionen, som startade sin verksamhet i början av 2020, inkluderar alla Stora Ensos skogstillgångar i Sverige samt 41 % av Tornator som har merparten av sina skogstillgångar i Finland. Divisionen inkluderar även virkesförsörjningen i Finland, Sverige, Ryssland och Baltikum. Våra fokusområden är hållbart skogsbruk, konkurrenskraftig virkesförsörjning till Stora Ensos bruk och sågverk samt innovation. För en stor aktör inom bioekonomin som Stora Enso är tillgången till virke avgörande. Idag är Stora Enso en av världens största privata skogsägare.

Meet the people at Stora Enso in

Instagram @storaensoskog
Facebook www.facebook.com/storaenso/ 
LinkedIn www.linkedin.com/company/stora-enso/
You are the opportunity. Join us.
www.storaenso.com/careers