Skogstjänstechef Funktion Skog


Vi söker nu en Skogstjänstechef till Funktion Skog för att leda avdelningen Skogsvård och Tillsyn. Stationeringsort är Falun, alt. enligt överenskommelse. Skogsvård och tillsyn består av trettio medarbetare; till större delen Skogsvårdsledare och Skogvaktare men även Områdeschefer och stab. Vår vision är att nå ”Föryngring i världsklass”. 

Arbetsuppgifter

Som Skogstjänstechef leder du Skogsvård och tillsyn och ansvarar för:
  • Föryngring och skötsel av den egna skogen samt på uppdrag av privata markägare
  • Budget och resultat
  • Kvalitet i utförda åtgärder
  • Tillsyn av den egna skogen
  • Upphandling av skogsvårdsåtgärder tillsammans med Sourcing
Du leder Skogsvård där din ledningsgrupp består av tre Områdeschefer, en Verksamhetsanalytiker och en Verksamhetsutvecklare. Tillsammans driver ni och utvecklar den operativa verksamheten. Med stöd och ledning av övriga delar av funktionen utvecklar ni och implementerar nya sätt att sköta våra skogar. Tillsammans arbetar ledningsgruppen mot att utveckla verksamheten till att jobba så effektivt och smart som möjligt samtidigt som ni bygger en öppen, uppmuntrande och stark organisationskultur.
Du sitter med i funktion Skogs ledningsgrupp och arbetar aktivt för att, tillsammans med andra delar av organisationen, uppnå strategin för den egna skogen. 

Kvalifikationer

Är du den vi söker? För att lyckas i rollen som Skogstjänstechef ser vi att du har en skoglig högskoleutbildning. Du har goda ledarskapsegenskaper, ser dina medarbetare och eftersträvar att alla medarbetare ska spela i samma lag för att nå ert gemensamma mål. Du ska vara bra på att motivera och inspirera medarbetare att arbeta enligt den strategi ni arbetat fram, trivas med att arbeta nära den operativa verksamheten samt ha en vana att leda förändringsarbeten. Erfarenhet inom skogsvård är meriterande. 

Övrig information

Skicka din ansökan senast 21:a maj till rekryterande chef, Funktionschef Henrik Lenning. Din ansökan ska innehålla CV samt personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför du är lämpad för tjänsten. Henrik Lenning eller nuvarande Skogstjänstechef, Ida Bränngård, svarar gärna på dina frågor. 
Henrik Lenning, Funktionschef Skog
070-380 78 26
henrik.lenning@storaenso.com 
Ida Bränngård, Skogstjänstechef Skogsvård och tillsyn
070-306 34 05
ida.branngard@storaenso.com