Jobba som maskinförare på Stora Enso Skog

Vi på Stora Enso Skog söker alltid efter nya och duktiga skogsmaskinförare som vill vara med och bidra till att bibehålla vår status som en av Sveriges pålitligaste och mest serviceinriktade skogsentreprenörer. Om du är en person som uppskattar struktur, som tycker om att vara självgående och fatta egna beslut, så kan du vara rätt person för oss. Samtidigt är det viktigt att du är en lagspelare, och att du alltid har ett kvalitetstänk med dig i arbetet. Förmågan att vara självgående och ta egna initiativ, med respekt för arbetsledningens beslut och arbetslagets bästa, är en av de viktigaste egenskaperna för att bli en framgångsrik maskinförare. Om du dessutom uppskattar och är öppen för direktkontakt med kunden så kommer du sannolikt att bli en särdeles värdefull resurs i skogen.
maskinforare
Vi har som mål att jobba utefter följande arbetssätt för våra nyanställda.
Praktik: vi strävar efter att genomföra uttagningar direkt från skolan, och att därmed kunna erbjuda en unik praktikplats utifrån din prestation. Här kan du lägga grunden för en god kontakt med oss eller någon av våra underentreprenörer.
Introduktionspaket: syftar till att ge ge dig all kunskap du behöver för att kunna göra ett bra jobb redan från start, samtidigt som du utvecklas själv och snabbt kan komma in i din roll som maskinförare.
Reservförarprogram: här kan du lära dig allt som är nytt, samtidigt som du bidrar till förarpoolen. Du får lära dig att köra olika maskintyper, skördare och skotare, samt olika modeller. Dessutom får du lära dig mer om bland annat planeringsarbete, kundkontakt och kommunikation.
Vi tänker ungefär likadant vid en nyanställning som vid plantering av ett nytt träd. Du ska kunna växa och utvecklas under en lång tid, ditt mål ska vara att bidra till att skapa ett mervärde för helheten, och du kommer aldrig stå ensam i skogen. Välkommen med din ansökan om du vill bli en del av Stora Enso Skogs maskinförarlag.

Störst i skogen

Stora Enso Skog är Sveriges största skogsentreprenör med över 40 aktiva egenanställda arbetslag runtom i Sverige. Vår maskinpark innefattar c:a 40 skördare och 40 skotare.
Utöver våra egna arbetslag har vi även ett brett nätverk av underentreprenörer, som precis vi själva står i ständigt behov av att rekrytera nya och skickliga maskinförare.
Om du vill veta mer om hur det är att arbeta som skogsmaskinsförare hos Stora Enso Skog, skicka dina frågor till skog.info@storaenso.com.