Skogsägarens viktigaste verktyg

För att göra skogsägandet både enklare och roligare har vi kombinerat ditt viktigaste planeringsverktyg med all smart teknik du bär med dig i din smartphone eller läsplatta. 

Kom igång

  1. Börja med att ladda ner appen. Du som har iPhone eller iPad hittar den i App Store, du som har en android smartphone eller surfplatta hittar appen i Google Play.
  2. För att logga in använder du samma uppgifter du idag använder för att logga in på mina sidor. Har du inte ett konto på Min Skog skaffar du det enkelt här.
  3. Om du inte har en aktuell skogsbruksplan eller om det är något annat du undrar över – prata med din virkesköpare!

Så här fungerar appen

  • Kartan är hjärtat i appen, som grundinställning visas din fastighet med avdelningar färgmarkerade efter angelägenhetsgrad. Röd ska åtgärdas snarast. Bestånd som är orangemarkerade behöver åtgärdas inom fem år och de gula områdena ligger ännu längre fram i tiden, 5-10 år.
  • Varje avdelning innehåller information om volym, areal, ålder, trädslagsfördelning, åtgärdsförslag mm.
  • Du kan skifta tema för att istället se kartan utifrån målsättning; vilka bestånd som har virkesproduktion som huvudinriktning, och vilka bestånd som har stora naturvärden och där naturvård står i fokus.
  • GPS-funktionen är det häftiga med appen. Du ser var du är, både i planen och i skogen. Aktivera spårning för att i efterhand kunna se var du gått.
  • Ett bra hjälpmedel är att du kan sätta ut kartnålar/markera ställen på kartan och lägg till anteckning eller foto. Vill du dela med dig av ditt fynd kan du direkt skicka det i ett mail till grannen eller andra delägare. Eller så behåller du det där fantastiska svampstället för dig själv.
  • Har du dålig mobiltäckning på din fastighet? Inga problem. När du laddat ner din skogsbruksplan fungerar den även offline.

Varför är det en bra idé att ha en skogsbruksplan?

Att sköta skogen på ett bra sätt handlar om tajming. Att röja, gallra, och avverka i rätt tid. En skogsbruksplan är din handlingsplan för skogen som hjälper dig att se vad du ska göra, och när. Oavsett storleken på din fastighet kommer en rätt använd skogsbruksplan betala sig själv många gånger om.