Fältplanerare och Inventerare för
säsongsanställning eller på entreprenad


Vi söker nu flera Fältplanerare och Inventerare till Stora Enso Skog. Tjänsterna är fördelade över flera geografier i vårt verksamhetsområde: NV och Ö Dalarna, N, V och Ö Värmland, Fryksdalen, Hälsingland, Härjedalen, Bergslagen och Uppland/Gästrikland. 
När du arbetar med oss bidrar du till en förnybar framtid och ett hållbart klimat. Vi tror att allt som idag tillverkas av fossila material kan tillverkas av träd imorgon. Ett aktivt skogsbruk är en viktig komponent i Sveriges strävan att motverka växthuseffekten, och genom vår verksamhet arbetar vi varje dag med att motverka global uppvärmning. Vårt uppdrag är att förse Stora Ensos svenska sågverk, massa- och pappersbruk med råvara från skogen. Vi ska också utveckla och förvalta vårt skogsinnehav – som är ett av Sveriges största.
Våra värderingar ”Ta ledningen” och ”Gör det rätta” vägleder oss i allt vi gör. Våra medarbetare ska ha en bra balans mellan arbete och fritid. Säkerhet och hälsa är våra viktigaste framgångsfaktorer, vilket innebär att du ska må bra på jobbet och komma hem säkert varje dag. 
Vi hoppas att du tillsammans med oss vill arbeta för en fossilfri värld. 

Arbetsuppgifter

Som Fältplanerare är din huvudsakliga uppgift planering i fält av gallring, slutavverkning och efterföljande skogsvård. Vi arbetar i digitala system både inomhus och utomhus. Du har ett självständigt arbete där du ansvarar för att skapa underlag i form av trakter och direktiv för nästa led i försörjningskedjan. Bedömningar av naturvärden, drivningsförhållanden och vägstandard är några av de viktigaste faktorerna som hanteras. Du ingår i ett team med andra Fältplanerare, med ledning av den lokala Planeringsledaren. Du kan antingen arbeta som säsongsanställd eller som Planeringsentreprenör.
Som inventerare är dina arbetsuppgifter att inventera och dokumentera skogsskador (granbarkborre, vindfällen, snöbrott), skogstillstånd och naturvärden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en skoglig utbildning eller motsvarande kompetens. Tjänsten kommer att kräva resor, B-körkort är därför ett krav.
Erfarenhet från skogsbruksplanering, arbete med skogsbruksplaner, skogsmaskinförare, naturvärdesbedömningar eller inventeringar är meriterande. 

Ansökan och kontaktpersoner

Rekryterande chef för respektive geografi svarar gärna på dina frågor och tar emot din ansökan. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du motiverar varför du är lämpad för tjänsten. Vi genomför drogtester.
Dalarna, NV och Ö
Martin Busk, Områdeschef
martin.busk@storaenso.com
Tel: 070-597 47 59
Värmland, N
Marcus Thörnblom, Planeringsledare
marcus.thornblom@storaenso.com
Tel: 073-826 67 15
Värmland, Ö
Sara Sundin, Planeringsledare
sara.sundin@storaenso.com
Tel: 076-116 95 98
Fryksdalen och Värmland, V
Jan Johansson, Planeringsledare
jan.x.johansson@storaenso.com
Tel: 072-511 72 12
Hälsingland och Härjedalen
Johan Nordlund, Områdeschef
johan.x.nordlund@storaenso.com
Tel: 076-104 72 22
Bergslagen
Adam Burström, Områdeschef
adam.burstrom@storaenso.com
Tel: 070-652 87 37
Gästrikland/Uppland
Lars Erlandsson
lars.erlandsson@storaenso.com
Tel: 070-219 20 34

Career for a better climate.

Every day.
Stora Enso är en ledande global leverantör av förnybara lösningar inom förpackningar, biomaterial, träkonstruktioner och papper. När du jobbar hos oss bidrar du till en förnybar framtid och ett bättre klimat. Vi tror att allt som tillverkas av plast idag kan tillverkas av träd imorgon. Här blir du en viktig del i att motverka global uppvärmning – ett aktivt skogsbruk är en viktig komponent i Sveriges strävan att motverka växthuseffekten.